Αποκαλύψεις-«φωτιά» για τον Καμπούρογλου: «Μπίζνες» με όπλα και Ρώσοι μεσάζοντες - iefimerida.gr

Αποκαλύψεις-«φωτιά» για τον Καμπούρογλου: «Μπίζνες» με όπλα και Ρώσοι μεσάζοντες

Αποκαλύψεις-«φωτιά» για τον Καμπούρογλου: «Μπίζνες» με όπλα και Ρώσοι μεσάζοντες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κουβάρι του μυστηρίου που καλύπτει το θάνατο ,στην μακρινή Ινδονησία, του επιχειρηματία Βλάση Καμπούρογλου, αρχίζει σταδιακά να ξετυλίγεται με μια σειρά νέων στοιχείων για την ζωή του ανθρώπου ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο των οπλικών συστημάτων TOR-M1.

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr ο 61χρονος που φέρεται να συμμετείχε στις μίζες για τις οποίες κατηγορείται ο Ακής Τσοχατζόπουλος, παρά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει στο πανελλήνιο, συνέχιζε την επιχειρηματική του δραστηριότητα γύρω από το χώρο των εξοπλισμών.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι επιχείρησε να αξιοποιήσει την φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου τον Ιούλιο του 2011 για να κάνει «μπίζνες» με την ελληνική κυβέρνηση. Τότε, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει την απόσυρση των ληγμένων ελληνικών πυρομαχικών που βρίσκονται σε διάφορα στρατόπεδα της χώρας. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούσε τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η τραγωδία με τους 12 νεκρούς και τους 35 τραυματίες στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας ασκούσε συνεχείς πιέσεις προς την Ελληνική κυβέρνηση για να αναλάβει «πακέτο» την διαδικασία απόσυρσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διατυπώσει πρόταση για την ασφαλή μεταφορά και καταστροφή των πυρομαχικών με αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αγορά νέων πυρομαχικών, για τα οποία ο ίδιος θα ήταν μεσάζων και φυσικά θα εισέπραττε τις ανάλογες προμήθειες.

Η επιμονή του στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας είναι ενδεικτική του χαρακτήρα του ανθρώπου ο οποίος αν και το όνομα του βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των TOR-M1 συνέχιζε απτόητος τις δουλειές εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αρχές διερευνούν τώρα την πιθανότητα πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο του Βλάση Καμπούρογλου στην Ινδονησία να κρύβονται πρόσωπα που σχετίζονται με το εμπόριο όπλων , έχοντας στρέψει την προσοχή τους προς την πλευρά Ρώσων με τους οποίους ενδεχομένως να είχε ανοικτούς λογαριασμούς.

Το πρώτο και σημαντικότερο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αρχές ασφαλείας είναι τι ακριβώς έκανε στην Τζακάρτα ο επιχειρηματίας ο οποίος τα προηγούμενα δυο χρόνια κι αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου ζούσε κυρίως στο Λονδίνο, όμως επισκεπτόταν τακτικά και την Ελλάδα προκειμένου να προωθεί τις δουλειές του.

Ο 61χρονος είχε σημαντική οικονομική επιφάνεια και διατηρούσε μια πολυτελή μονοκατοικία 1000 τ.μ. στην Κηφισιά στον ίδιο δρόμο με αυτό του Γιάννη Σμπώκου κι έναν σπίτι- φρούριο στην Ιθάκη το οποίο επισκεπτόταν τακτικά με το προσωπικό του ελικόπτερο.

Ο Καμπούρογλου ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που γεννήθηκε το 1951 στο Χαλάνδρι όπου τέλειωσε το Γυμνάσιο με συμμαθητή του μάλιστα τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Μαλέσιο. Παντρεύτηκε με Αγγλίδα κι έκανε δύο παιδιά. Την κόρη του μάλιστα την πάντρεψε πέρσι με αξιωματικό της Αστυνομίας σε έναν εντυπωσιακό γάμο στο Κτήμα Νασιουτζικ, από τον οποίο όμως απουσίαζαν οι λεγόμενοι «επώνυμοι». Τον γάμο μάλιστα είχε ευλογήσει παιδικός του φίλος αρχιμανδρίτης ο οποίος ήρθε από την μακρινή Αυστραλία, όπου κατέχει σημαντική θέση στην Ελληνορθόδοξη Ελησία.

Οι έρευνες για τον θάνατο του Καμπούρογλου έχουν απλωθεί τώρα με την συνδρομή της INTERPOL σε Αθήνα, Λευκωσία, Λονδίνο και Τζακάρτα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή ο 61χρονος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ