Επίσκεψη «κατευνασμού» θεωρεί ο Γαλλικός Τύπος τον ερχομό της Μέρκελ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Επίσκεψη «κατευνασμού» θεωρεί ο Γαλλικός Τύπος τον ερχομό της Μέρκελ στην Αθήνα

Επίσκεψη «κατευνασμού» θεωρεί ο Γαλλικός Τύπος τον ερχομό της Μέρκελ στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αυριανή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αναφέρεται και ο γαλλικός τύπος, κάνοντας λόγο για επίσκεψη «κατευνασμού» και «ελπίδας», ενώ πολλά περιοδικά και εφημερίδες γράφουν ότι «Η 'Ανγκελα Μέρκελ πηγαίνει στην Αθήνα για να υποστηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες» και της αναγνωρίζουν «πολιτικό κουράγιο»

Η οικονομική εφημερίδα Λεζ Εκό, έχει τίτλο «Η θαρραλέα και καθησυχαστική επίσκεψη της Μέρκελ, αύριο στην Αθήνα», ενώ στον υπότιτλο αναφέρει ότι: « Η επίσκεψη της καγκελαρίου δίνει μια νέα ελπίδα για έναν συμβιβασμό, ώστε να βοηθηθεί η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να βγει από την, χωρίς τέλος, κρίση».

Στο ίδιο άρθρο τονίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων, η Γερμανία δεν αναρωτιόταν για το μερίδιο ευθύνης της στην ΕΕ, γι' αυτό και η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, πέρα από το πολιτικό κουράγιο έχει και συμβολικό χαρακτήρα και ερμηνεύεται σαν σημάδι αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα.

Η συντάκτρια του άρθρου υποστηρίζει επίσης ότι «με τον ερχομό στην εξουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο τόνος έχει αλλάξει στο Βερολίνο. Πέρα από κάθε προσδοκία, αυτός που αρνήθηκε να ψηφίσει το σχέδιο λιτότητας που απαιτούσε η τρόικα τον Ιούνιο του 2011, ο φιλελεύθερος Αντώνης Σαμαράς, βρήκε τον τρόπο να πείσει την Αγκελα Μέρκελ για την ικανότητά του μεταρρυθμίσει την Ελλάδα».

Η ιστοσελίδα της Φιγκαρό, θεωρεί ότι«καταλυτικό» ρόλο για την απόφαση της Μέρκελ να επισκεφτεί την Ελλάδα, έπαιξε η συνέντευξη του 'Ελληνα πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Για πρώτη φορά ύστερα από πενταετία πραγματοποιείται αυτή η κατευναστική επίσκεψη, μετά τη δημοσίευση στη Γερμανία μιας συνέντευξης- σοκ του 'Ελληνα πρωθυπουργού» αναφέρεται στο άρθρο, ενώ υποστηρίζεται ότι η «δραματική έκκληση» του Σαμαρά πέτυχε «να ευαισθητοποιήσει και το σύνολο των γερμανικών μίντια, με τον παραλληλισμό που έκανε της κατάστασης της Ελλάδας με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που με την πτώση της άνοιξε τον δρόμο για την εξουσία στον Αδόλφο Χίτλερ».

Επίσης η έντυπη έκδοση της Φιγκαρό επικεντρώνεται «στα αυστηρά μέτρα προστασίας, που παρόμοια δεν έχει δει η χώρα από την επίσκεψη Κλίντον το 99».

Η οικονομική Λα Τριμπίν, δεν παραλείπει να αναφέρει την δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού κατά της καγκελαρίου και γράφει ότι «Οι Ελληνες περιμένουν τη Μέρκελ αποφασισμένοι», ενώ αναφέρεται και στα καλέσματα για τις αυριανές διαδηλώσεις, ωστόσο τονίζει ότι «αυτή η αναπάντεχη παρουσία της Μέρκελ στην Αθήνα,είναι μια πράξη στήριξης για τη Ελλάδα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ