Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη Μέρκελ - iefimerida.gr

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη Μέρκελ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι διαδικασίες για την υποδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

H σύσκεψη έλαβε χώρα προκειμένου να κανονιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια που αφορά την υποδοχή της κυρίας Μέρκελ κατά την εξάωρη παραμονή της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως να είναι παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στη σύσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών παρέδωσε το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Νίκο Δένδια, ο οποίος με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στις αστυνομικές αρχές.

Μέχρι στιγμής πάντως το πρόγραμμα της κυρίας Μέρκελ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς έχουν γνωστοποιηθεί μόνο οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θέλει η υποδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου να είναι κάτι παραπάνω από άρτια προκειμένου να δωθεί στο εξωτερικό ένα ισχυρό μήνυμα για τις αγαστές σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου και τη συνεργασία που έχουν οι δύο πλευρές ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές, ενώ την Τρίτη τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια με περίπου 7.000 αστυνομικούς να περιπολούν στην Αθήνα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και φυσικά την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η γερμανική αποστολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ