Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. - iefimerida.gr

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν σίγουρο θεωρούν πηγές της Ευρωζώνης ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 με 19 Οκτωβρίου δεν θα ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι μετά τη συμφωνία με την Αθήνα, το περιεχόμενό της θα πρέπει να εξεταστεί από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, η οποία θα κληθεί να κάνει τις εισηγήσεις της προς το Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Οσον αφορά στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρίσκονται η Ελλάδα και η Ισπανία, ενώ διεξοδική θα είναι η συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Στη συζήτηση για την πορεία των διαβουλεύσεων στην Αθήνα θα συμμετέχουν εκτός από τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και οι εκπρόσωποι της Τρόικα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των κοινοτικών αποφάσεων για την Ελλάδα οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές δεν τις επηρεάζουν, ενώ αναφερόμενοι στην πολυπλοκότητα επίλυσης του ελληνικού ζητήματος, οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως «εάν ζητήσεις τη γνώμη τριών οικονομολόγων θα λάβεις τέσσερις διαφορετικές απαντήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ