Οι επενδύσεις δεν έρχονται παρά τους Fast Track νόμους - iefimerida.gr

Οι επενδύσεις δεν έρχονται παρά τους Fast Track νόμους

Οι επενδύσεις δεν έρχονται παρά τους Fast Track νόμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν προχωρούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα παρά τους δύο νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια. Νέες υποσχέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και προανήγγειλε νέο σχέδιο νόμου.

Το νέο νομοσχέδιο ευαγγελίζεται ότι θα περιλαμβάνει διατάξεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων. Θα προβλέπει μια κεντρική αδειοδοτική αρχή και θα δίνει τη δυνατότητα στον επενδυτή να προχωρήσει την επένδυση του αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη της ορθότητας του φακέλου που καταθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον νέο νόμο θα καταργηθεί η υποχρέωση εγγυητικής επιστολής όταν η επένδυση υπάγεται στο καθεστώς fast track. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 13 επενδύσεις που έχουν υπαχθεί σε fast track, μόνο για δύο περιπτώσεις είχε καταβληθεί εγγυητική επιστολή, με συνέπεια να μην προχωρά η διαδικασία.

Στόχος της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι οι τελικές άδειες να έχουν εκδοθεί εντός 45 ημερών. Ανοικτό παραμένει τι θα συμβαίνει στην περίπτωση της «άπρακτης» προθεσμίας», αν δηλαδή παρέλθει η προθεσμία χωρίς να έχουν εγκριθεί ή απορριφθεί τα αιτήματα αδειοδότησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο τόνισε χθες ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη διενέργεια επενδύσεων. Φρόντισε να διευκρινίσει πάντως ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν αφορά σημαντικά ζητήματα, όπως τα περιβαλλοντικά θέματα, τα οποία κατά το παρελθόν μπλόκαραν τις επενδύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ