Η ελληνική διατροφή προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος - iefimerida.gr

Η ελληνική διατροφή προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος

Η ελληνική διατροφή προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασπίδα κατά του καρκίνου του δέρματος αποτελεί η ελληνική διατροφή σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες. Η πρόσφατη έρευνα παρουσιάζει τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και εξηγεί γιατί οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς.

Η ομογενής, Κάθριν Ιτσιόπουλος, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίου και Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης,, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πορίσματα της έρευνας και για το γεγονός ότι αυτή η έρευνα λαμβάνεται υπόψη και στον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες,, οι διατροφικές συνήθειες που συμβαδίζουν με το πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

«Η Μεσογειακή Δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί και ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος» τόνισε η Δρ. Νίβα Σαφίρα και πρόσθεσε ότι:

«Η συστηματική κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και βοτάνων καθώς και ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα δίνει τέτοια προστασία ικανή να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο για την ανάπτυξη αυτού του καρκίνου. Ενδεικτικά, τα εσπεριδοειδή φρούτα αποτελούν κύριες πηγές β-κρυπτοξανθίνης, τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, και όλα μαζί το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τα κραμβοειδή και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές σε πολυφαινόλες, ουσίες γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ