Πρόσκληση Μαχμούντ Αμπάς σε Τσίπρα: Σε περιμένουμε στη Ραμάλα - iefimerida.gr

Πρόσκληση Μαχμούντ Αμπάς σε Τσίπρα: Σε περιμένουμε στη Ραμάλα

Πρόσκληση Μαχμούντ Αμπάς σε Τσίπρα: Σε περιμένουμε στη Ραμάλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ραμάλα απηύθυνε ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την πρόσκληση μετέφερε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής στην ΑΘήνα Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αμπού Γκαζάλε ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την αλληλεγγύη και τη διπλωματική στήριξη που αυτή την περίοδο χρειάζεται η Παλαιστινιακή Αρχή, ώστε να ενταχτεί στον ΟΗΕ, γεγονός που, όπως είπε, συναντά κατ' αρχήν την αντίρρηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ και ζήτησε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ «στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη δυναμική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα διεθνή φόρα, το Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς, την Ενωτική Ευρωπαϊκή Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και της κοινοβουλευτικής ομάδας με στόχο να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ να είναι γεγονός το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα, ώστε η αλληλεγγύη και η στήριξη του ελληνικού προς τον παλαιστινιακό λαό να συνεχιστεί και να δυναμώσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ