Εκταφή των οστών του Τουργκούτ Οζάλ - Ερευνούν την περίπτωση δηλητηρίασης - iefimerida.gr

Εκταφή των οστών του Τουργκούτ Οζάλ - Ερευνούν την περίπτωση δηλητηρίασης

Εκταφή των οστών του Τουργκούτ Οζάλ - Ερευνούν την περίπτωση δηλητηρίασης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκταφή των οστών του Τουργκούτ Οζάλ , πρώην προέδρου της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σήμερα με δικαστική απόφαση προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία για να διαπιστωθεί αν έχει δηλητηριαστεί, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια του.

Εργάτες, με τη συνοδεία ιατροδικαστών και παρουσία δικαστών, άνοιξαν τον τάφο του Οζάλ στο μαυσωλείο του που βρίσκεται στην περιοχή Ζεϊτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, 19 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Στα οστά του και στο έδαφος του τάφου, θα πραγματοποιηθούν τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορέσουν οι ειδικοί να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να βγουν σε δύο μήνες.

Ο Κουρδικής καταγωγής Οζάλ εξελέγη πρόεδρος το 1989 και πέθανε το 1993, στη διάρκεια της θητείας του, την ίδια περίοδο που διαπραγματευόταν την επίλυση του Κουρδικού.

Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ως αίτιο θανάτου του 65χρονου Οζάλ την καρδιακή προσβολή, ωστόσο φήμες για τα αίτια του θανάτου του πολλαπλασιάστηκαν από τότε και τα μέλη της οικογένειάς του έκαναν λόγο για δηλητηρίαση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ διέταξε την διεξαγωγή επίσημης έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του Οζάλ. Η έρευνα που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι συνθήκες θανάτου ήταν "ύποπτες" και πρότεινε την εκταφή των οστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ