Γάλλος πράκτορας και όχι οργισμένοι Λίβυοι σκότωσαν τον Καντάφι; - iefimerida.gr

Γάλλος πράκτορας και όχι οργισμένοι Λίβυοι σκότωσαν τον Καντάφι;

Γάλλος πράκτορας και όχι οργισμένοι Λίβυοι σκότωσαν τον Καντάφι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το βίαιο θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην ηγέτης δεν σκοτώθηκε από εξοργισμένους Λίβυους, αλλά από Γάλλο πράκτορα που έδρασε σύμφωνα με εντολή του Νικολά Σαρκοζί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών εισχώρησε στον βίαιο όχλο που είχε περικυκλώσει τον Καντάφι και ήταν αυτός που τελικά τον πυροβόλησε στο κεφάλι, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι ο συνταγματάρχης δεν θα συλληφθεί ζωντανός.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται διπλωματικές πηγές από την Τρίπολη, σύμφωνα με τις οποίες ο Νικολά Σαρκοζί που τότε βρισκόταν στην προεδρία της Γαλλίας, δεν ήθελε να περάσει από ανάκριση ο Καντάφι, καθώς μπορεί να αποκάλυπτε τους ύποπτους δεσμούς μεταξύ των δύο ανδρών.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως κάποτε ο Σαρκοζί είχε αποκαλέσει τον Καντάφι «αδελφό ηγέτη» και λέγεται πως είχε λάβει εκατομμύρια δολάρια από τον Λίβυο ηγέτη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του καμπάνια το 2007.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ