Τσάβες για Ομπάμα: Είναι συμπαθητικός τύπος - Αν ήμουν Αμερικανός θα τον ψήφιζα - iefimerida.gr

Τσάβες για Ομπάμα: Είναι συμπαθητικός τύπος - Αν ήμουν Αμερικανός θα τον ψήφιζα

Τσάβες για Ομπάμα: Είναι συμπαθητικός τύπος - Αν ήμουν Αμερικανός θα τον ψήφιζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, διαβεβαίωσε πως αν ήταν αμερικανός θα ψήφιζε υπέρ του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξή του την κυριακή στο κανάλι Televen, o Ούγκο Τσάβες είπε πως «αν ήμουν Αμερικανός θα ψήφιζα τον Ομπάμα», δηλώνοντας πεπεισμένος ότι και ο Μπαράκ Ομπάμα, αν καταγόταν από μια λαϊκή γειτονιά του Καράκας «θα ψήφιζε τον Τσάβες».

Ο Ούγκο Τσάβες διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Οκτωβρίου.

«Ο Ομπάμα είπε πρόσφατα κάτι πολύ σωστό και λογικό:ότι η Βενεζουέλα δεν συνιστά απειλή για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», συνέχισε ο Τσάβες που χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο «καλό τύπο».

Δηλώνοντας σίγουρος για την επικράτησή του αλλά και για τη νίκη του Δημοκρατικού προέδρου ο Τσάβες είπε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές σε Βενεζουέλα και ΗΠΑ «θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα εποχή φυσιολογικών σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα, μετά από μια ιδιαίτερα τεταμένη σχέση του Τσάβες με τον πρώην πρόεδρο, τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Μπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ