Γκάουκ: Οι Γερμανοί δεν μπορούν να λένε στους Ελληνες τι να κάνουν - iefimerida.gr

Γκάουκ: Οι Γερμανοί δεν μπορούν να λένε στους Ελληνες τι να κάνουν

Γκάουκ: Οι γερμανοί δεν μπορούν να πουν στους Ελληνες τι να κάνουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια δήλωση με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, προχώρησε την Κυριακή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ. «Θα σκεφθώ πότε θα επισκεφθώ την Αθήνα, προκειμένου η επίσκεψή μου να μην εκληφθεί ως προσπάθεια άσκησης επικυριαρχίας», τόνισε.

Σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, με αφορμή την επέτειο της γερμανικής επανένωσης (3 Οκτωβρίου), ο κ. Γκάουκ υπογράμμισε ότι «κανένα έθνος δεν επιτρέπει να του γίνονται μαθήματα από ένα άλλο έθνος, πόσο μάλλον όταν αυτό το έθνος ήδη νωρίτερα έχει καταφερθεί εναντίον του» και πρόσθεσε: «Στις χώρες όπου είναι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η συζήτηση αυτή πρέπει να ξεκινήσει από το εσωτερικό. Εμείς μπορούμε μόνο να πούμε, δείτε τις δικές μας εμπειρίες, αλλά δεν μπορούμε να εμφανιστούμε ως οι παιδαγωγοί ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο γερμανός πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι «το σημαντικό δεν είναι να πουν οι Γερμανοί στους Έλληνες τί πρέπει να γίνει, αλλά να δρομολογηθεί στην Ελλάδα μια συζήτηση που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα», καθώς, όπως επισήμανε, «χωρίς γνώση των δεδομένων δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η αλήθεια ως προς την επικρατούσα κατάσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ