ΠΑΣΟΚ: Είδηση δεν είναι ποιοι ελέγχονται αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Είδηση δεν είναι ποιοι ελέγχονται αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων

ΠΑΣΟΚ: Είδηση δεν είναι ποιοι ελέγχονται αλλά το αποτέλεσμα των ελέγχων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το ΣΔΟΕ, όπως και κάθε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έχει καθήκον να διενεργεί τους προβλεπόμενους από το νόμο ελέγχους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ είναι η ακόλουθη :

«Είδηση δεν μπορεί να είναι ποιοι ελέγχονται, αλλά προφανώς το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί η δημιουργία εντυπώσεων πλήττει ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου και τελικά την ίδια τη δημοκρατία, όταν οι εντυπώσεις αυτές είναι αβάσιμες ή γενικεύονται σε μια ισοπεδωτική λογική.

Έρευνα από έρευνα διαφέρει. Άλλο μια τυπική έρευνα, για να τεθεί στο αρχείο μια ανώνυμη, αόριστη και συκοφαντική επιστολή και άλλο κάτι συγκεκριμένο, επώνυμο, συνοδευόμενο από στοιχεία που το καθιστούν άξιο διερεύνησης.

Καταδικάζουμε τις «διαρροές» - ιδίως όταν αυτές γίνονται σε πολιτικά ύποπτο χρόνο ή αναπαράγουν ήδη γνωστές υποθέσεις - και ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν τάχιστα τους ελέγχους.

Πιστεύουμε ότι οι έλεγχοι που αφορούν πολιτικά και γενικότερα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προχωρούν χωρίς καμία χρονοτριβή, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το νόμο 4022/11, που λύνει τα χέρια στις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Υποχρέωση, τέλος, της Δικαιοσύνης είναι να ερευνά κάθε θέμα, όπως προβλέπουν οι δικονομικές διαδικασίες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κύρος κάθε προσώπου, επώνυμου ή ανώνυμου και, κυρίως, το κύρος των δημοκρατικών θεσμών, ανεξαρτήτως προσώπων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ