Υπέρβαρος σκύλος κινδυνεύει να πεθάνει από «υπερβολική αγάπη» [βίντεο] - iefimerida.gr

Υπέρβαρος σκύλος κινδυνεύει να πεθάνει από «υπερβολική αγάπη» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απίστευτη ιστορία ενός σκύλου ράτσας Ντάχσουντ ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τη δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας στο facebook για τη διάσωσή του. Όχι, ο Όμπι δεν έπεσε θύμα κακοποίησης ή ξυλοδαρμού. Αντιθέτως, κινδυνεύει να πεθάνει από.... υπερβολική φροντίδα.

Ο πέντε ετών Όμπι ζούσε στο Όρεγκον των ΗΠΑ με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ωστόσο τα αφεντικά του τον αγαπούσαν τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να του πουν σε τίποτα όχι, έτσι κάθε φορά που μύριζε φαγητό στον Όμπι του έδιναν όσο τραβούσε η ψυχή του, ενώ συχνά ξεχνούσαν ότι τον είχαν ταΐσει και του έδιναν κι άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι το σκυλί να φτάσει να ζυγίζει 32 κιλά και να κινδυνεύει η ζωή του, αφού πλέον με δυσκολία περπατάει και κινείται, ενώ λαχανιάζει σε κάθε βήμα και η καρδιά του κουράζεται πολύ.

Η κτηνίατρος Νόρα Βανέτα, ενημερώθηκε από την ιστοσελίδα για την κατάσταση του Όμπι και τν πήρε υπό την προστασία της ενώ του έχει κάνει ειδικό διατροφολόγιο πλούσιο σε πρωτεΐνες και μέχρι τώρα το σκυλάκι έχει καταφέρει να χάσει 3 κιλά.

«Διάβασα την ιστορία του και είπα: πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Θα χάσει βάρος», δήλωσε η Βανέτα. Στόχος είναι ο Όμπι να καταφέρει να χάσει 18 κιλά, κάτι που μπορεί να πάρει μέχρι και ένα χρόνο.

«Μόλις χάσει το βάρος θα είναι ένας χαρούμενος, φυσιολογικός σκύλος. Το υπέροχο είναι ότι η κατάστασή του έχει παρακινήσει παχύσαρκους ανθρώπους να ξεκινήσουν δίαιτα» συμπλήρωσε η κτηνίατρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ