Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] - iefimerida.gr

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή]

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού που είχε φθάσει στη Βουλή μόλις λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 12.9.2012 για το «Καρούζος Gate» έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην επτασέλιδη επιστολή ο κ. Λιβανός περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η συγκεκριμένη επιστολή είχε ως παραλήπτη τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον πρόεδρο της Βουλής, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Ο επιχειρηματίας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η ζωή του ενώ κάνει λόγο, για εκβιασμούς και πιέσεις που δέχεται ο ίδιος για να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα αφήνει υπαινιγμούς για μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, ο οποίος συνδέεται με «στοχευόμενες κουμπαριές».

Στο πρώτο μέρος της επτασέλιδης επιστολής του ο κ. Λιβανός, γνωστοποιεί ότι έχει καταθέσει έκκληση – επιστολή με αίτημα την προστασία του από την Ελληνική Αστυνομία, στην Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις που έχει καταγγείλει με της μηνύσεις τους, αλλά και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στο ΣΔΟΕ.

Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει το αίτημά του για παροχή προστασίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι καταγγελίες που που έχει κάνει μέσω των μηνύσεων που έχει καταθέσει αφορούν υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 98 εκατ. ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι βάσει των δικών του καταγγελιών το ΣΔΟΕ, έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμα 67,5 εκατ. ευρώ και έχει κατασχέσει 47 ακίνητα.

Στο δεύτερο μέρος της επιστολής του ο κ. Λιβανός υποστηρίζει ότι προεκλογικά δέχθηκε πιέσεις από δημοσιογράφους αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ,να δώσει στοιχεία που αφορούν την υπόθεση-σκάνδαλο, γεγονός για το οποίο έχει ενημερώσει, επίσης, το ΣΔΟΕ.

Επίσης, στην ίδια αυτή ενότητα της επιστολής του ο κτηματομεσίτης θέτει κάποια ερωτήματα όπως: «Ποιοι είναι τελικά οι καταγγελλόμενοι Ιωάννης Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα που συμπεριφέρονται ας κράτη εν κράτη; Πως ενώ γνωρίζουν ότι έχω καταφύγει με γραπτές αναφορές προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες παράνομες παρεμβάσεις ακόμα και τον Ιανουάριο του 2012».

Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως ο Ιωάννης Καρούζος είναι κατηγορούμενος σε 95 υποθέσεις, και ότι έχει καταδικαστεί ερήμην σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο κ. Λιβανός, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και αναρωτιέται: «Πως παραμένει ελεύθερος ενώ πέρασαν 10 μήνες, όταν εκτός από την συγκεκριμένη απόφαση εκκρεμούν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις με συνολικά πολλά έτη και μάλιστα ερήμην».

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της επιστολής του ο κ. Λιβανός, αναφέρεται στις «υψηλές» γνωριμίες που είχε» ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν ζήτησε,όμως, ποτέ χάρες από κανέναν.

Ακόμη προσθέτει πως «με συμβούλεψαν υψηλά στελέχη της παράταξης και προσωπικοί φίλοι του πρωθυπουργού ότι πρέπει να γνωστοποιήσω άμεσα την υπόθεση στον πρωθυπουργό επειδή αυτό το σκάνδαλο αφορά όλους τους Έλληνες».

Καταλήγοντας, ο κτηματομεσίτης αναφέρεται και σε δύο Αραβικά fund τα ο ποία και εκπροσωπεί και τα οποία ενδιαφέρονται για επενδύσεις, ενώ τονίζει πως δεν πρέπει να χαθούν και άλλες επενδύσεις. Παράλληλα σημειώνει πως οι εκπρόσωποι των fund αυτών γνωρίζουν για το σκάνδαλο και ότι οι ίδιος ταξίδεψε ως το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι προκειμένου να τους πείσει να μην δημοσιοποιήσουν το σκάνδαλο και συνεχίζει κάνοντας την έκκληση να επεναξετασθεί η υπόθεση του διαγωνισμού του project του Ελληνικού για το συμφέρον της Ελλάδας.

Το γραφείο Τυπου του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε την επιστολή Λιβανού

Το γραφείο Τύπου του Αντώνη Σαμαρά επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης ότι παρέλαβε τη συγκεκριμένη επιστολή, την οποία, όπως διευκρινίζεται παρέπεμψε εν συνεχεία στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, λόγω της απειλής κατά ζωής του καταγγέλοντος.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού πράγματι παρέλαβε μια επιστολή από τις χιλιάδες που λαμβάνει κάθε μέρα. Επειδή υπήρξε απειλή κατά της ζωής του καταγγέλλοντος η επιστολή παραπέμφθηκε αμέσως στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Νίκο Δένδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση για την επιστολή του κ. Λιβανού σε σχέση με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή σχολίασε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει καμία ονομαστική αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα για τις απειλές που δέχεται ο καταγγέλλων».

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 0

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 1

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 2

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 3

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 4

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 5

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 6

Ο Μεϊμαράκης δίνει στη δημοσιότητα νέα επιστολή Λιβανού για το «Καρούζος Gate» [επιστολή] | iefimerida.gr 7

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ