Ο Έρογλου «παζαρεύει» στον ΟΗΕ τους υδρογονάνθρακες - Οργή της Λευκωσίας - iefimerida.gr

Ο Έρογλου «παζαρεύει» στον ΟΗΕ τους υδρογονάνθρακες - Οργή της Λευκωσίας

Ο Έρογλου παζαρεύει στον ΟΗΕ τους υδρογονάνθρακες - Οργή της Λευκωσίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην πάγια θέση της ότι το ζήτημα της έρευνας για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες δεν συνδέεται με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού επανέλαβε η Λευκωσία.

«Η θέση μας για το θέμα του φυσικού αερίου είναι σταθερή και διακηρυγμένη, ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συζήτησης στο πλαίσιο του διαλόγου για λύση του Κυπριακού», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου ότι στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα υποβάλει σχέδιο για εντοπισμό και εξόρυξη υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Ο ίδιος κάλεσε την Τουρκία και τον Ντερβίς Έρογλου να συνεργασθούν για σωστή λύση του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικοινοτική διαμάχη το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ