Αθανασόπουλος: Οι αποκρατικοποιήσεις δεν σημαίνουν μόνο έσοδα αλλά και ανάπτυξη - iefimerida.gr

Αθανασόπουλος: Οι αποκρατικοποιήσεις δεν σημαίνουν μόνο έσοδα αλλά και ανάπτυξη

Αθανασόπουλος: «Προχωράμε τις αποκρατικοποιήσεις σύντομα και σύννομα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ανάγκη η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων να είναι σύντομη αλλά και σύννομη επεσήμανε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος σημειώνοντας πως ένα καλό αποτέλεσμα δεν είναι απλά η συγκέντρωση χρημάτων αλλά η τόνωση της ανάπτυξης, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στη φλαμανδική εφημερίδα «De Standaard», o κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τα διαθέσιμα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία και απέδωσε την καθυστέρηση στη διευθέτηση όλων αυτών των διαφορών, την έλλειψη πολιτικής βούλησης, στις εκλογές και στην παραίτηση του προκατόχου του.

Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ωστόσο πως ο στόχος που συμφωνήθηκε με την Τρόικα για συγκέντρωση 3 δισ. ευρώ φέτος και 19 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2015 είναι εφικτοί υπό την προϋπόθεση να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αθανασόπουλος είναι «ένας ηλικιωμένος κύριος που ζυγίζει προσεκτικά τα λόγια του», ενώ επισημαίνεται ότι το ήρεμο παρουσιαστικό του μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που να αμβλύνει τις αντιδράσεις για το λεγόμενο «ξεπούλημα» της χώρας.

Η εφημερίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, φέρεται να λειτούργησε περισσότερο ως ένας «Ζορό» που έδινε μοναχικές μάχες και διαρκώς προσέκρουε σε αντιδράσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Μητρόπουλος αποχώρησε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ενώ επισημαίνεται πως σε ανοιχτή επιστολή του προς τον νέο υπουργό Οικονομικών είχε προβλέψει πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις το 2012, πιάνοντας ουσιαστικά το 10% του στόχου.

«Μέχρι τώρα η πρόβλεψη αυτή δείχνει να επαληθεύεται», υπογραμμίζει η De Standaard

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε πως «ο φορέας αυτός υπάρχει εδώ και ένα χρόνο και ότι έπρεπε πρώτα να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα με τα περιουσιακά στοιχεία που προσπαθούμε να διαθέσουμε, ώστε η πώληση να είναι επιτυχής».

Μάλιστα επεσήμανε πως είναι αναγκαία η σωστή διακυβέρνηση με ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, ευέλικτες αλλά δίκαιες εργασιακές σχέσεις προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα ευνοϊκό προς την ανάπτυξη.

«Οι Έλληνες είναι πολύ ευέλικτοι και εργάζονται σκληρά. Πρέπει τώρα να οργανωθούμε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε τα οφέλη να γίνονται αντιληπτά από όλους, το βιοτικό επίπεδο να βελτιώνεται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μην αναγκάζονται τόσοι πολλοί συμπατριώτες μας να εγκαταλείπουν την χώρα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ