Δημοσίευμα-σοκ του Spiegel: Το ελληνικό έλλειμμα είναι 20 και όχι 11,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Δημοσίευμα-σοκ του Spiegel: Το ελληνικό έλλειμμα είναι 20 και όχι 11,5 δισ. ευρώ

Δημοσίευμα-σοκ του Spiegel: Το ελληνικό έλλειμμα είναι 20 και όχι 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» ανάβει το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο αναφέρει πως σύμφωνα με κύκλους της Τρόικα το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού είναι διπλάσιο από αυτό που υπολογίζεται και αγγίζει τα 20 αντι 11,5 δισ. ευρώ.

Το γερμανικό περιοδικό γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις ενώ επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης οι οποίοι παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων.

Στο σχετικό άρθρο δεν αναφέρεται το πως σκοπεύουν να χειριστούν οι δημόσιοι πιστωτές αυτό το θέμα σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα νούμερα, ωστόσο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές μήπως οι δημόσιοι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να παραιτηθούν της αποπληρωμής χρεών, αποδεχόμενοι ένα νέο κούρεμα χρέους. Μάλιστα, το δημοσίευμα προσθέτει πως η Ελλάδα ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων λιτότητας, οπότε θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δισ. ευρώ βοήθεια.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, πάντως, επισημαίνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι 13,5 δισ. ευρώ.

Αμερικανικές εκλογές και κοινό πακέτο για Ισπανία, Σλοβενία και Κύπρο στην ατζέντα του Βερολίνου

Επιπλέον το Der Spiegel αναφέρεται σε διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δανειακή δόση. Η Κομισιόν επιμένει ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι βιώσιμα στοιχεία θα μπορέσουν να παρουσιαστούν το νωρίτερο τον Νοέμβριο.

Το περιοδικό αποδίδει τη γερμανική αναβλητικότητα σε άλλα θέματα όπως τις αμερικανικές εκλογές όσο και τη δανειοδότηση της Ισπανίας, της Κύπρου και της Σλοβενίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης τις οποίες το Βερολίνο θα επιδιώξει να κατατεθούν ως ενιαίο πακέτο σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες στα κοινοβούλια των χωρών του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ