Μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Μάχη ψήφο με ψήφο μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακές διαφορές σε δύο δημοσκοπήσεις καταγράφονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΖΑ ενώ η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει ιστορικά χαμηλά. Στην πρώτη δημοσκόπηση προηγείται η ΝΔ με διαφορά 1,1% και στην δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,2%.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%,
ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
άκυρο λευκό 3,4%
άλλο 3,1%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για που δημοσιεύεται στην την εφημερίδα Επενδυτής ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την Νέα Δημοκρατία.

H ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%.

Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ