Από 180 έως 900 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - iefimerida.gr

Από 180 έως 900 ευρώ το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Από 180 έως 900 ευρώ το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλειδώνουν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης ή αλλιώς για την επιστροφή φόρου σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, η οποία θα είναι μεταξύ 180 και 900 ευρώ. Επιπλέον στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις να καταβληθεί και επίδομα θέρμανσης της τάξεως των 300 ευρώ, ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν.

Η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα γίνει στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) που ισχύει σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης και η λιανική τιμή πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,4 και 1,5 ευρώ το λίτρο.

Τα κριτήρια για να πάρει κάποιος το επίδομα, το οποίο θα έχει τη μορφή επιστροφής μέρους του ειδικού φόρου κατανάλωσης είναι:.

Το εισοδηματικό όριο. Για τον άγαμο φορολογούμενο είναι τα 15.000 ευρώ ετησίως και για τους έγγαμους 25.000 ευρώ, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ή 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα θεσπίζεται ανώτατο πλαφόν κατανάλωσης και επιστροφής φόρου ανά γεωγραφική ζώνη.

Για να καταστεί κάποιος δικαιούχος της επιστροφής φόρου θα συνυπολογίζεται η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας. Δικαιούχοι θα είναι οι άγαμοι με ακίνητη περιουσία αξίας έως 150.000 ευρώ και οι έγγαμοι με περιουσιακή αξία ως 200.000 ευρώ.

Πως χωρίζονται οι γεωγραφικές ζώνες

  • Στην πρώτη ζώνη (Φλώρινα, Γρεβενά κλπ) θα επιστρέφεται φόρος για συνολική κατανάλωση έως 3.000 λίτρα και το αντίστοιχο ανώτατο ποσό επιστροφής φόρου στα 900 ευρώ.
  • Στη δεύτερη ζώνη (Αρκαδία, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης κα) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1900 λίτρα και το ανώτατο ποσό της επιστροφής φόρου στα 576 ευρώ.
  • Στην τρίτη ζώνη (Αττική, Κέρκυρα, Λευκάδα κλπ) το όριο κατανάλωσης ορίζεται στα 1.200 λίτρα και το ποσό του επιστρεφόμενου φόρου στα 360 ευρώ.
  • Στην τέταρτη ζώνη (νησιά Αιγαίου, Κρήτη κα) η ανώτατη κατανάλωση ορίζεται στα 700 ευρώ και το μέγιστο ποσό του φόρου που μπορεί να επιστραφεί ορίζεται στα 210 ευρώ.

Για να μπορέσει ο φορολογούμενος να πάρει τα χρήματα του πίσω θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα της γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα καταχωρεί τα στοιχεία του τιμολογίου από την αγορά του πετρελαίου και ο φόρος θα πιστώνεται κατόπιν σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ