Από δολοφόνος και νεοναζί, πλέον θέλει να γίνει ιερέας - iefimerida.gr

Από δολοφόνος και νεοναζί, πλέον θέλει να γίνει ιερέας

Από δολοφόνος και νεοναζί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποτε ήταν ένας νέος γεμάτος μίσος προς καθετί διαφορετικό. Ωστόσο σήμερα έχει μετανοήσει για το παρελθόν του και θέλει να ζήσει μία τελείως διαφορετική ζωή. Ο Γιοχάνες Κνάιφελ από νεοναζί που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άνδρα, σήμερα θέλει να γίνει ιερέας.

Το 1999 στα 17 του, ο άνδρας ξυλοκόπησε και σκότωσε έναν συνομιλητή του ο οποίος είχε διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Σήμερα δηλώνει στο Spiegel: «Είμαι χαρούμενος που η ζωή μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθώ στο κοινωνικό σύνολο». Σήμερα έχει αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν.

Το 1999 μαζί με έναν άλλον νεοναζί, εισέβαλε στο σπίτι ενός 44χρονου αριστερού και τον έδειραν δίχως έλεος. Τελικά ο Πέτερ Ντόιτσμαν πέθανε λίγες ημέρες μετά λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που του είχαν προκαλέσει οι δράστες με τις μπότες τους.

Για την δολοφονία ο Κνάφελ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους και βγήκε από εκεί το 2004, έχοντας στραφεί στο Χριστιανισμό.

Πλέον κατέχει μεταπτυχιακό στην Θεολογία και δίνει διαλέξεις στις οποίες αναλύει το πρόβλημα και τα δεινά που προκύπτουν από τον νεοναζισμό και την ακροδεξιά.

«Παλιότερα, δεν είχα συμπόνια μέσα μου για κανέναν, αλλά πλέον μπορώ να παραδεχτώ τα λάθη μου ενώπιον του Θεού και να ζητήσω συγχώρεση για τις πράξεις μου, ώστε να σταματήσω να αισθάνομαι τύψεις», επισημαίνει.

Κάτοικος της πόλης Ελστάτ πλέον, περιμένει να τελειώσει το μεταπτυχιακό του και να δώσει εξετάσεις για να γίνει πάστορας, με την προοπτική να κηρύττει το λόγο του Θεού στην εκκλησία της πόλης του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ