Η Αθήνα από τις φθηνότερες πόλεις για αγορά κατοικίας

Χαμηλότερο είναι πλέον το κόστος απόκτησης κατοικίας στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες όπως η Γενεύη, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Οπως προκύπτει από σχετική έρευνα της τράπεζας UBS, η οποία εξέτασε το κόστος διαβίωσης σε 72 πόλεις ανά τον κόσμο, το κόστος απόκτησης ενός επιπλωμένου διαμερίσματος άνω των 100 τ.μ στην ελληνική πρωτεύουσα διαμορφώνεται στα 1.840 ευρώ, κάτι που κατατάσσει την Αθήνα ιδιαίτερα χαμηλά σε ό,τι αφορά το κόστος απόκτησης κατοικίας στην Ευρώπη.

Οι τιμές αυτές αφορούν μεταχειρισμένες κατοικίες που κατασκευάστηκαν από το 1980 και μετά και βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Σε ό,τι αφορά το κόστος ενοικίασης, το μέσο ενοίκιο στην Αθήνα διαμορφώνεται πλέον στα 670 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα.

Για την αγορά κατοικίας πάντως άλλες πόλεις της Ευρώπης εμφανίζονται κατά πολύ ακριβότερες, όπως η Λισσαβώνα, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, το Δουβλίνο, η Ρώμη, η Βαρσοβία, η Πράγμα ακόμη και το Ταλίν της Εσθονίας.

Παγκοσμίως οι ακριβότερες κατοικίες συναντώνται στην Ελβετία με τις τιμές στη Γενεύη να ανέρχονται σε 11.860 δολάρια το τετραγωνικό και στη Ζυρίζη με 11.720 δολάρια το τ.μ.

Συνολικά η Αθήνα κατατάσσεται στην 39η θέση μεταξύ των 72 πόλεων με βάση την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Οι Ελβετοί έρχονται πρώτοι και στην αγοραστική δύναμη ε βάση το καλάθι 122 προιόνων και υπηρεσιών που χρησιμοποιεί για την αξιολόγησή της η UBS.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ