Ξαφνικό τετ α τετ Στουρνάρα-Τρόικα - iefimerida.gr

Ξαφνικό τετ α τετ Στουρνάρα-Τρόικα

Ξαφνικό τετ α τετ Στουρνάρα-Τρόικα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μπορεί οι εκπρόσωποι των δανειστών να έφυγαν στις 4 παρά τέταρτο από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ήρθαν ξανά μετά από 5 λεπτά και μπήκαν στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, όπου και έμειναν για περίπου 20 λεπτά!

Οι επικεφαλής της Τρόικας, στις 2 το μεσημέρι είχαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αλλά αφού διαπίστωσαν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είχε επιστρέψει από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισαν να τον συναντήσουν έστω για λίγα λεπτά.

Επί της ουσίας, αυτό που μένει είναι η «τρύπα» των τεσάρων δισ. ευρώ στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της Τρόικα απαιτούν δύο δισ. ευρώ επιπλέον περικοπές συντάξεων και μισθών, με την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης να βρίσκεται προ των πυλών.

Όσον αφορά, δε, στην... έκτακτη παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στο υπουργείο Οικονομικών, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του εν λόγω υπουργείου ανέφερε ότι η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου δεν αφορούσε στο πακέτο των περικοπών συντάξεων και μισθών- δηλώνοντας μάλιστα άγνοια για τα σενάρια των τελευταίων ημερών- αλλά στις εκκρεμότητες επί των εργασιακών και συγκεκριμένα τη νομοθέτηση του κατώτερου μισθού και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις.

Όσο για τις πιέσεις της Τρόικα για νέες παρεμβάσεις στα ωράρια εργασίας, στις ημέρες εργασίας και στις αποζημιώσεις απολύσεων, ο ίδιος αξιωματούχος παρέπεμπε με νόημα στις διαπραγματεύσεις που κάνει ο υπουργός Οικονομικών...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ