Στουρνάρας: Κλείνει η απόσταση με την Τρόικα-Μέχρι την Κυριακή «κλειδώνουν» τα μέτρα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Κλείνει η απόσταση με την Τρόικα-Μέχρι την Κυριακή «κλειδώνουν» τα μέτρα

Στουρνάρας: Κλείνει η απόσταση με την Τρόικα-Μέχρι την Κυριακή «κλειδώνουν» τα μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το πακέτο των μέτρων θα «κλειδώσει» μέχρι την Κυριακή διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα «κλείσουν» έως την Κυριακή. «Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πάντως» ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν ερωτήθη αν υπάρχει απόσταση από την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Κλείνει, πάντως».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος με τον υπουργό Οικονομικών το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ο αρχικός σχεδιασμός για την κατανομή των μέτρων έχει αλλάξει.

Ενώ αρχικά υπολογιζόταν ότι τα έξι δισ. ευρώ θα προέλθουν από την περικοπή των συντάξεων και των μισθών, το ένα δισ. ευρώ από το «ψαλίδισμα» των κοινωνικών επιδομάτων και τα υπόλοιπα τεσσεράμισι δισ. ευρώ από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τώρα το επικρατέστερο σενάριο, βάσει αυτών που τους παρουσίασε ο κ. Στουρνάρας, θέλει τα μέτρα να κατανέμονται ως εξής:

  • έξι δισ. ευρώ από περικοπή μισθών και συντάξεων
  • ένα δισ.ευρώ από το «ψαλίδισμα» των κοινωνικών επιδομάτων
  • ένα δισ. ευρώ από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
  • δυόμιση δίσ. ευρώ από τις διαρθρωτικές αλλαγές,

ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το από που θα βρθεί το ένα δισ. ευρώ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ