Σε «ελεύθερη πτώση» το ποσοστό δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ - iefimerida.gr

Σε «ελεύθερη πτώση» το ποσοστό δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ

Σε «ελεύθερη πτώση» το ποσοστό δημοφιλίας του Φρανσουά Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kαθετη πτώση έχουν σημειώσει σε διάστημα δύο μηνών τα ποσοστά δημοφιλίας του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού του Ζαν-Μαρκ Ερό, όπως προκύπτει από δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα.

Με ποσοστά αποδοχής έως 44%, ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος προετοιμάζεται να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό του 2013, στον οποίο προβλέπονται σημαντικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος των 30 δισ. ευρώ, βλέπει πως η περίοδος ανοχής της κοινής γνώμης έχει εξανεμισθεί γρηγορότερα απ' ότι του συντηρητικού προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η δημοφιλία παρέμενε πάνω από 50% επί οκτώ μήνες μετά την εκλογή του το 2007.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αποδεικνύουν εύγλωττα την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για την αποτελμάτωση της οικονομικής ανάπτυξης, την αύξηση της ανεργίας στα υψηλοτέρα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών και για μία σειρά μαζικών απολύσεων, που έχουν αποδυναμώσει την εικόνα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ως ικανού αντίβαρου στην οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ