20 χρόνια μετά το Μάαστριχτ οι Γάλλοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για το ευρώ - iefimerida.gr

20 χρόνια μετά το Μάαστριχτ οι Γάλλοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για το ευρώ

20 χρόνια μετά το Μάαστριχτ οι Γάλλοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είκοσι χρόνια μετά την επικύρωση της ευρωπαϊκής Συνθήκης του Μάαστριχτ που προέβλεπε τη δημιουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την κυκλοφορία του ευρώ, η πλειοψηφία των Γάλλων, σε ποσοστό 64%, θα ψήφιζε σήμερα κατά του κειμένου.

Σύμφωναα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Figaro, μόλις το 36% των ερωτηθέντων θα υπεψήφιζε τη Συνθήκη, όταν πριν 20 χρόνια το ποσοστό αυτό άγγιζε το 51%.

Επίσης δέκα χρόνια μετά την υιοθέτηση του ευρώ, οι συνέπειες της νομισματικής ένωσης κρίνονται αρνητικές όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας (από το 61% έναντι του 24%), την ανεργία (63% έναντι 6%) και κυρίως όσον αφορά στο επίπεδο των τιμών (89% έναντι 5%).

Γενικότερα από την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η Ε.Ε. βαίνει ως επί το πλείστον «προς την κακή κατεύθυνση» υποστηρίζει το 67% των Γάλλων.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι 6 στους 10 Γάλλους δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα απέναντι σε μια ενισχυμένη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με μια ενιαία οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε από τις 11 ως τις 13 Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ