Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την θετική ψήφο των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η δέσμευση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι οι όροι ανακεφαλαιοποίησης θα περάσουν από τη Βουλή με νόμο, και οι ένταξή του στη διαδικασία για εξασφάλιση της δόσης των 31 δισ. ευρώ που αναμένεται τον Νοέμβριο, έκαμψε τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ η οποία τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Ωστόσο το νομοσχέδιο καταδίκασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που μίλησαν για άλλη μία «στήριξη των τραπεζιτών», ενώ τα Ταμεία που επίσης υπέστησαν τεράστιες απώλειες από το PSI αφέθηκαν στο έλεός τους.

Έντονη ήταν η κόντρα και για το ΤΤ και την Αγροτική, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε και το θέμα της συμφωνίας με τη Siemens.

Όλα τα ζητήματα αξιολογούνται, συμπεριλαμβανόμενου και εκείνου της ζημίας των μικροομολογιούχων από το PSI, επεσήμανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα βαδίζει στον ορθό δρόμο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά την τελευταία διετία, πλεόνασμα 850 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, με το πρωτογενές έλλειμμα να έχει μειωθεί στο 1,3 δισ. ευρώ κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2012, έναντι 6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Μειωμένες εμφανίζονται κατά 17,8% και οι πρωτογενείς δαπάνες του Αυγούστου σε σχέση με πέρυσι, ενώ το έλλειμμα είναι αντίστοιχα μειωμένο κατά 34%.

Ακόμη κ. Σταϊκούρας επέμεινε πως το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ