Το Βέλγιο απαντά: Μα, ο Mr. Louis Vuitton μένει ήδη εδώ! [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Βέλγιο απαντά: Μα, ο Mr. Louis Vuitton μένει ήδη εδώ! [εικόνες]

Το Βέλγιο απαντά : Μα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση του δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη οίκων ειδών πολυτελείας, που θέλει να πάρει βελγική υπηκοότητα για να αποφύγει τους υψηλούς φόρους στη Γαλλία απασχολεί έντονα και το Βέλγιο. Ο βελγικός Τύπος αφιερώνει τα εξώφυλλά του στον "Mr. Louis Vuitton" και ανακάλυψε την πολυτελή του βίλα στις Βρυξέλλες όπου μένει από το 2011 !

Οπως αποκάλυψε ένας βέλγος πολιτικός, το αφεντικό της Louis Vuitton μένει ήδη στη βίλα του στο υπερ-σικ προάστιο Ουκλ των Βρυξελλών, όπου διαμένουν και άλλοι πολύ πλούσιοι Γάλλοι. Ο δήμαρχος του προαστίου Αρμάντ ντε Μπέκερ αποκάλυψε ότι ο Αρνό διαμένει στο Ουκλ εδώ και καιρό και έχει εγγραφεί στο δημοτολόγιο από το τέλος του 2011.

Ας σημειωθεί ότι ο Αρνό δεν είχε πρόθεση να αποκαλύψει το γεγονός ότι θέλει να μετοικήσει στο Βέλγιο για να γλυτώσει τους φόρους. Η αποκάλυψη ήρθε από την βελγική εφημερίδα Ελεύθερο Βέλγιο, το περασμένο σάββατο.

Στο Ουκλ, το πολυτελέστερο προάστιο των Βρυξελλών, ζουν ήδη πολλοί Γάλλοι που προτίμησαν το Βέλγιο ως «φορολογικό παράδεισο». Η εφημερίδα Ελεύθερο Βέλγιο αποκαλύπτει ότι στο Ουκλ ζουν σήμερα πάνω από 9.000 Γάλλοι σε σύνολο 77.000 κατοίκων. Αυτοί οι βαθύπλουτοι «μετανάστες» έχουν ιδρύσει συλλόγους και σχολεία και μένουν σε παλάτια 600 τετραγωνικών, με πολλές βεράντες, κήπους κλπ.

Το Βέλγιο προσελκύει τους πλούσιους ξένους γιατί δεν επιβάλλει φόρο υπεραξίας στις πωλήσεις εταιρειών. Η πρόθεση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να φορολογήσει ως 75% τους εκατομμυριούχους κατοίκους της χώρας ωθεί πολλούς εξ αυτών να προτιμήσουν το γειτονικό Βέλγιο «παράδεισο των εισοδηματιών». Πάνω από 200.000 Γάλλοι συνολικά διαμένουν στο Βέλγιο αν και δεν είναι γνωστά τα εισοδήματα όλων. Μεταξύ των πλουσίων Γάλλων που προτίμησαν να ζουν στο Βέλγιο είναι τα αφεντικά μεγάλων αλυσίδων τροφίμων.

Οι πιο πλούσιοι Γάλλοι μεταξύ των πλουσίων διαμένουν στο Ουκλ και στην Πλατεία Δάσους σε έναν πεζόδρομο που φυλάσσεται και είναι γνωστός ως «πεζόδρομος των δισεκατομμυριούχων».

Σήμερα το Βέλγιο φιλοξενεί 5.000 Γάλλους που μετακόμισαν για φορολογικούς λόγους. Τα εισοδήματά τους είναι μεταξύ 4 και 100 εκατομμυρίων ευρώ ενώ πάνω από 1.500 άτομα σκοπεύουν να μετεγκατασταθούν για τους ίδιους λόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ