Εκανε αγωγή στην Liberation για τον τίτλο «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε» - iefimerida.gr

Εκανε αγωγή στην Liberation για τον τίτλο «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε»

Εκανε αγωγή στην Liberation για τον τίτλο «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα Liberation είναι περήφανη για τον χθεσινό τίτλο-σοκ και παρά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο επιχειρηματίας στο εξώφυλλό της σήμερα γράφει : «Μπερνάρ αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω»!

Η είδηση ότι ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του Οίκου Louis Vuitton, με καθαρά έσοδα 3 δις ευρώ για το 2010 και περίπου 60 θυγατρικές από τους Οίκους Louis Vuitton, Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier, θα ζητήσει βελγική υπηκοότητα για να μη φορολογηθεί από την κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ εξακολουθεί να προκαλεί αναταραχή στη Γαλλία.

Ο ίδιος ο Αρνό αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία. Οι αντιδράσεις είναι καταιγιστικές και προέρχονται κυρίως από τη γαλλική Δεξιά που πανηγυρίζει λέγοντας ότι με τις καταστροφολογίες του ο Ολάντ θα διώξει όλους τους επιχειρηματίες από τη Γαλλία.

Ο 63χρονος Μπερνάρ Αρνό είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δις ευρώ και ετήσιες απολαβές που πλησιάζουν τα 10,7 εκατομμύρια ευρώ.

H εφημερίδα Liberation εμφάνιζε χθες τον Αρνό ως «Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί» και τον κατηγορούσε ότι είναι «το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων».

Το προκλητικό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας προκάλεσε χθες αριθμό-ρεκόρ από tweets που έφταναν από όλο τον κόσμο. «Αγαπητή Liberation, μπορείς να μου θυμίσεις πόσα άτομα στη Γαλλία έχουν εργασία και μισθό χάρη στον Mr Louis Vuitton;» έγραφε κάποιος. «Το εξώφυλλο της Liberation ήταν σκανδαλώδες. Γαμώτο, τόσο το καλύτερο» σημείωνε κάποιος άλλος.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο βασικός μέτοχος της Liberation είναι ένας εξίσου βαθύπλουτος επιχειρηματίας, ο Βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, γόνος της θρυλικής οικογένειας τραπεζιτών ! Ο Ρότσιλντ πήγε χθες καλεσμένος στο εναλλακτικό τηλεοπτικό δελτίο του καναλιού Canal+ και στήριξε το προκλητικό εξώφυλλο της εφημερίδας χαρακτηρίζοντάς το «μια καλή δράση μάρκετινγκ».

«Δεν με σόκαρε το εξώφυλλο. Καθόλου. Aυτό είναι το προκλητικό στυλ της εφημερίδας» είπε.

Ας σημειωθεί ότι ο τίτλος «Σήκω φύγε μαλάκα πλούσιε» είναι μια υπενθύμιση στα λόγια του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί το 2008 που είχε πει σε κάποιον παρευρισκόμενο σε εκδήλωση που του διαμαρτυρήθηκε : «Σήκω φύγε φτωχο-μαλάκα» !

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ