Πρόταση Κουμουτσάκου στην Ευρωβουλή για να αντιμετωπιστεί η ενδοσχολική βία - iefimerida.gr

Πρόταση Κουμουτσάκου στην Ευρωβουλή για να αντιμετωπιστεί η ενδοσχολική βία

Πρόταση Κουμουτσάκου στην Ευρωβουλή για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση να καθιερωθεί Ευρωπαϊκή Ημέραα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (bullying) κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στόχος της πρότασης είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών και της κοινής γνώμης για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών. Η ευαισθητοποίηση αυτή είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και τελικά την εκρίζωση του επικίνδυνου αυτού κοινωνικού φαινομένου.

Την ελληνική αυτή πρωτοβουλία υποστηρίζουν προσυπογράφοντας την Γραπτή Δήλωση δύο Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κ. Ρ. Αντζελίλλι, Ιταλίδα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο κ. Α. Άλβαρο, Γερμανός από το κόμμα των Φιλελευθέρων, καθώς επίσης οι ευρωβουλευτές κ. Μ. Μπαντία, Ισπανίδα από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και ο κ. Κ. Τέιλορ, Βρετανός από το κόμμα των Πρασίνων. Σημειώνεται ότι για να υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, απαιτούνται οι υποστηρικτικές υπογραφές της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας –γνωστό ως «bullying»- εκδηλώνεται όλο και πιο ανησυχητικά σε όλο και περισσότερα σχολεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Με όποια μορφή κι αν εκδηλώνεται, δηλαδή με σωματική, λεκτική, σεξουαλική, ψυχολογική ακόμα και ηλεκτρονική-διαδικτυακή βία, το φαινόμενο αυτό συνιστά σοβαρή απειλή για την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών. Ας μην γελιόμαστε: θύματα και θύτες είναι παιδιά «πιασμένα στα δίχτυα» της ίδιας νοσηρής και επικίνδυνης κατάστασης.

Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται σε σχολικό περιβάλλον απαλλαγμένο από βία και εκφοβισμό», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στο ξεκίνημα αυτής της πρωτοβουλίας.

Σε μια συμβολική κίνηση υποστήριξης της προσπάθειας αυτής, 50 μαθητές από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια συζήτηση που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας, έχουν προσυπογράψει την Γραπτή Δήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ