Συνταγή για ψητή μπριζόλα όπως την κάνουν οι Γάλλοι - iefimerida.gr

Συνταγή για ψητή μπριζόλα όπως την κάνουν οι Γάλλοι

Συνταγή για ψητή μπριζόλα όπως την κάνουν οι Γάλλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μπριζόλα μπορεί να θεωρείται εύκολη λύση για κρεατοφάγους, δύσκολα όμως την απολαμβάνουμε πραγματικά. Στις ταβέρνες η ακόμη και στα «καλά» εστιατόρια η μπριζόλα μας είναι συνήθως ένα σκληρό κομμάτι βοδινού με πολύ κόκκαλο, πολύ λίπος και αποτυχημένο ψήσιμο που βασανίζει την οδοντοστοιχία και το στομάχι μας. Ακόμη και η T-Bone μας απογοητεύει συνήθως. Πώς να ψήσουμε μόνοι μας μια επιτυχημένη μπριζόλα ;

Λύση 1η

Α. Αγοράστε την καλύτερη μοσχαρίσια μπριζόλα στον κρεοπώλη σας και ζητήστε την με πάχος ως 4 εκατοστά. Οσο παχύτερη τόσο πιο ζουμερή. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ του να την «χτυπήσει» διότι αυτομάτως θα χάσει τα υγρά της και ώσπου να ολοκληρωθεί το ψήσιμο θα έχει χάσει και τη γεύση της.

apointΒ. Αν έχετε μπάρμπεκιου και θέλετε να μπείτε στον κόπο να το ανάψετε, έχει καλώς. Ζεστάνετε πάρα πολύ το μπάρμπεκιου. Μη το λαδώσετε, μη βάλετε αλάτι στη μπριζόλα. Ψήστε από τις δύο πλευρές ( ή καλοψημένη, επιλέξετε) και στο τέλος αλατίστε με χοντρό αλάτι (αλάτι γκρι, στα βιολογικά παντοπωλεία) και τρίψτε χοντρό φρέσκο πιπέρι.

Γ. Αν δεν έχετε μπάρμπεκιου χρησιμοποιήστε το τηγάνι σας. Ζεστάνετέ το πολύ καλά. Ρίξτε ελαχιστότατο λάδι ελιάς. Ψήστε όσο θέλετε από τις δύο πλευρές. Στο τέλος αλατίστε με χοντρό αλάτι και προσθέστε φρέσκο πιπέρι. Οι Γάλλοι τρώνε τη μπριζόλα κόκκινη, με αίμα, και στο τέλος του ψησίματος προσθέτουν πάνω στη μπριζόλα λίγο βούτυρο.

Λύση 2η

Α. Σας ενδιαφέρει να φάτε μια πραγματικά συγκλονιστική μπριζόλα ; Φάτε λοιπόν μοσχάρι φιλέτο. Ακριβούτσικο, αλλά μια φορά που θα το αποφασίσετε απολαύστε το !

Β. Αγοράστε ένα φιλέτο πάχους 2 ή 3 ή 4 εκατοστών πάχους, όπως προτιμάτε. Οσο παχύτερο είναι το φιλέτο τόσο περισσότερο ζουμερό είναι και συγκρατεί το αίμα, αν το φιλέτο σας αρέσει κόκκινο. Απαγορεύστε στον κρεοπώλη σας να το χτυπήσει, θα έχει το ίδιο άδοξο τέλος με τη μπριζόλα που σας περιέγραφα προηγουμένως.

apointΓ. Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες ψησίματος. Είναι θεμελιώδες μυστικό να μην αλατίσετε το κρέας πριν το ψήσετε. Δοκιμάστε να το κάνετε , δηλαδή με μέτριο ψήσιμο που να κρατάει λίγο στο βάθος. Αυτός είναι ο κλασικός τρόπος που τρώνε το ψητό κρέας τους οι Γάλλοι. Βέβαια το φιλέτο ακόμη και καλοψημένο είναι τρυφερό και νόστιμο !

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ