Mπροστά οι Γάλλοι Σοσιαλιστές σύμφωνα με νέα δημοκόπηση - iefimerida.gr

Mπροστά οι Γάλλοι Σοσιαλιστές σύμφωνα με νέα δημοκόπηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γαλλία μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, με την οποία εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να εκλεγεί στην προεδρία το 2012, έδειξε ότι η αριστερή αντιπολίτευση έχει ακόμη πιθανότητες νίκης.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρία CSA στις 16 Μαϊου, διαπίστωσε ότι το 54% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί ακόμη να κερδίσει τις εκλογές του επόμενου Απριλίου και Μαϊου χωρίς τον προβεβλημένο υποψήφιό του, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Αυτή ήταν η πρώτη δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2012 που δεν περιλαμβάνει το όνομα του Στρος-Καν στη λίστα με τους πιθανούς υποψήφιους.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών, το 70% απάντησαν ότι θεωρούν πως το κόμμα μπορεί ακόμη να νικήσει στις εκλογές.

Ο συντηρητικός υποψήφιος, Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στο ναδίρ, υφίσταται την αποστασία μελών του κόμματός του προς το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και θα δυσκολευόταν πολύ να επανεκλεγεί του χρόνου.

Πάντως, η σχεδόν βέβαιη αποχώρηση του Στρος-Καν από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας αναμένεται να ενισχύσει τον Σαρκοζί.

Η δημοσκόπηση της Τετάρτης αποφάνθηκε ότι ο πρώην ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, θα είναι ο νέος υποψήφιος-φαβορί της αριστεράς με δέκα ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από την νυν ηγέτιδα του κόμματος, Μαρτίν Ομπρί.

Προβλέπει ότι και οι δύο υποψήφιοι θα συγκεντρώσουν από 23% στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Σαρκοζί μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερο από τον Ολάντ ή το ίδιο ποσοστό με την Ομπρί, και η ηγέτις της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν θα βρεθεί στην τρίτη θέση με 20%, ενώ δημοσκόπηση της CSA στις 28 Απριλίου έδειξε ότι ο Σαρκοζί θα κερδίσει μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες από την υπόθεση Στρος-Καν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.007 ανθρώπων και αποφάνθηκε ότι το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η υπόθεση σεξουαλικής υπόθεσης ενδέχεται να είναι στημένη από τους εχθρούς του Στρος-Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ