Θα γίνει τελικά η εκταφή της σορού του Γιάσερ Αραφάτ - iefimerida.gr

Θα γίνει τελικά η εκταφή της σορού του Γιάσερ Αραφάτ

Θα γίνει τελικά η εκταφή της σορού του Γιάσερ Αραφάτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στη Ραμάλα οι γάλλοι δικαστές που ερευνούν το ενδεχόμενο ο ιστορικός παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, να δολοφονήθηκε, μαζί με τους εμπειρογνώμονες που θα επιβλέψουν την εκταφή.

«Καλωσορίζουμε την άφιξη της γαλλικής επιτροπής που θα διεξάγει τις έρευνες πάνω στη σορό του πρώην προέδρου Αραφάτ», δήλωσε χθες ο Ταουφίκ Τιραουί, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οπως ανακοίνωση η χήρα του ιστορικού παλαιστίνιου ηγέτη, Σούχα Αραφάτ, οι γάλλοι ερευνητές θα μπορούν σύντομα να λάβουν δείγματα από το σώμα του νεκρού ηγέτη, έπειτα από την ανακάλυψη αδικαιολόγητα μεγάλων ποσοτήτων του ραδιενεργού ισοτόπου πολώνιο-210 στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ.

Η ανακάλυψη έγινε από το Ινστιτούτο Ραδιενεργής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Λωζάννης στην Ελβετία,όταν κλήθηκε να εξετάσει τα αντικείμενά του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη, στο πλαίσιο της παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ για τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Τζαζίρα.

Μετά την ανακάλυψη αυτή, η χήρα του Αραφάτ κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές αρχές για διεξαγωγή έρευνας.

Ο ιστορικός παλαιστίνιος ηγέτης πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου του 2004 ύστερα από εντερική φλεγμονή που του προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια ένα μοιραίο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια κυκλοφορούν φήμες ότι ο Αραφάτ έπεσε θύμα δολοφονίας των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ