Άνοδος για ΔΑΠ και Πανσπουδαστική - πτώση για ΠΑΣΠ και Άκρα Αριστερά

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ φαίνονται να διατηρούν τις δυνάμεις τους, ωστόσο μεγάλος κερδισμένος των φοιτητικών εκλογών εμφανίζεται η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ. Άγνωστο το ποσοστό της αποχής.

Μπορεί η ΠΑΣΠ να μην έχει δώσει ακόμα τα τελικά αποτελέσματα (όπως το συνηθίζει), τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η ΠΑΣΠ διατηρεί τις δυνάμεις της, αλλά σημειώνει μικρή πτώση.

Μικρή πτώση σημειώνουν και οι φοιτητικές παρατάξεις της άκρας και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Τις δυνάμεις της διατηρεί και η ΔΑΠ, η οποία μάλιστα εμφανίζει και μικρή άνοδο. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ενίσχυση των δυνάμεών της εμφανίζει η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ.

Άγνωστο παραμένει το ποσοστό αποχής, ωστόσο εκτιμάται ότι αγγίζει τα περσινά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που έδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις είναι τα εξής:


- Η ΔΑΠ έδωσε αύξηση των δυνάμεων της έως και 5 μονάδες (42,12% σε 55 από 206 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 37,13%). Στην ΠΑΣΠ έδωσε πτώση έως και... οκτώ μονάδων (22,75% εφέτος, 30,5% πέρυσι). Αύξηση σχεδόν δύο μονάδων έδωσε η ίδια παράταξη στην Πανσπουδαστική (15,5% εφέτος, 13,51% πέρυσι) και πτώση μιάμιση μονάδας σε ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα.


- Η Πανσπουδαστική επιβεβαιώνει μικρή άνοδο στις δυνάμεις της (17,91% εφέτος σε 89 από 200 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 17,52%). Έδωσε επίσης άνοδο στις δυνάμεις της ΔΑΠ (29,67% εφέτος, 27,51% πέρυσι) και μικρή πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ (29,18% εφέτος, 30,58% πέρυσι). Πτώση έδωσε και στις παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ