Άνοδος για ΔΑΠ και Πανσπουδαστική - πτώση για ΠΑΣΠ και Άκρα Αριστερά - iefimerida.gr

Άνοδος για ΔΑΠ και Πανσπουδαστική - πτώση για ΠΑΣΠ και Άκρα Αριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΔΑΠ και ΠΑΣΠ φαίνονται να διατηρούν τις δυνάμεις τους, ωστόσο μεγάλος κερδισμένος των φοιτητικών εκλογών εμφανίζεται η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ. Άγνωστο το ποσοστό της αποχής.

Μπορεί η ΠΑΣΠ να μην έχει δώσει ακόμα τα τελικά αποτελέσματα (όπως το συνηθίζει), τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η ΠΑΣΠ διατηρεί τις δυνάμεις της, αλλά σημειώνει μικρή πτώση.

Μικρή πτώση σημειώνουν και οι φοιτητικές παρατάξεις της άκρας και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Τις δυνάμεις της διατηρεί και η ΔΑΠ, η οποία μάλιστα εμφανίζει και μικρή άνοδο. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ενίσχυση των δυνάμεών της εμφανίζει η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ.

Άγνωστο παραμένει το ποσοστό αποχής, ωστόσο εκτιμάται ότι αγγίζει τα περσινά υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που έδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις είναι τα εξής:


- Η ΔΑΠ έδωσε αύξηση των δυνάμεων της έως και 5 μονάδες (42,12% σε 55 από 206 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 37,13%). Στην ΠΑΣΠ έδωσε πτώση έως και... οκτώ μονάδων (22,75% εφέτος, 30,5% πέρυσι). Αύξηση σχεδόν δύο μονάδων έδωσε η ίδια παράταξη στην Πανσπουδαστική (15,5% εφέτος, 13,51% πέρυσι) και πτώση μιάμιση μονάδας σε ΕΑΑΚ και Αριστερή Ενότητα.


- Η Πανσπουδαστική επιβεβαιώνει μικρή άνοδο στις δυνάμεις της (17,91% εφέτος σε 89 από 200 συλλόγους, ενώ πέρυσι είχε καταγράψει 17,52%). Έδωσε επίσης άνοδο στις δυνάμεις της ΔΑΠ (29,67% εφέτος, 27,51% πέρυσι) και μικρή πτώση στις δυνάμεις της ΠΑΣΠ (29,18% εφέτος, 30,58% πέρυσι). Πτώση έδωσε και στις παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Συνασπισμού.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ