Στη νορβηγική Petroleum Geo-Services oι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη - iefimerida.gr

Στη νορβηγική Petroleum Geo-Services oι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη

Στη νορβηγική Petroleum Geo-Services oι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εταιρεία Petroleum Geo-Services (PGS) ανατέθηκαν οι σεισμικές έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν οι δυνατότητες εκμετάλλευσης του πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος χαρακτήρισε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αξιολόγηση του αναδόχου ως απολύτως διαφανή και με όρους ξεκάθαρους, γεγονός που συντέλεσε υπέρ της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Μάλιστα, ο κ. Λιβιεράτος γνωστοποίησε στην Επιτροπή ότι στα μέσα του 2014 θα προκηρυχθεί νέος γύρος διαγωνισμού για την έρευνα υδρογονανθράκων.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης - επί υπουργείας του οποίου ξεκίνησε η διαδικασία- σημέιωσε πως «τα δημόσια ταμεία μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, που μπορούν να φτάσουν τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 20-30 χρόνων και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν έναν αποθεματικό που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Μανιάτης τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική κυβέρνηση, και η συμφωνία-πλαίσιο για την επιστημονική υποστήριξη με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (Institut Francais du Petrole-ΙFP), που θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στις διαδικασίες αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ελληνική Δημοκρατία στην επίσημη Εφημεριδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), καθώς και στην Εφημερίδα της ΕΕ συμπεριέλαβε χάρτη θαλασσίων ερευνών με όρια της ΑΟΖ για Αλβανία - Ιταλία - Λιβύη σύμφωνα με τις πάγιες ελληνικές θέσεις σε σχέση με το Δίκαιο της θάλασσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ