"Οι εκδότες μάς σέρνουν σε εκλογές" - iefimerida.gr

"Οι εκδότες μάς σέρνουν σε εκλογές"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέλουν να μας πάνε σε εκλογές!». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες του πρωθυπουργού το ψελίζουν εδώ και ημέρες, σήμερα όμως αυτός ο φόβος έχει μετατραπεί σχεδόν σε βεβαιότητα και δεν κρύβουν την αγωνία τους γι' αυτό. Κάποιοι δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι κορυφαίοι υπουργοί σε συνεργασία με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα «ζυμώνουν» αυτή την άποψη εβδομάδες, με στόχο να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Επικαλούνται μάλιστα το σημερινό άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη του "Βήματος". Τι λεει; Ότι «αν τα δυο μεγάλα κόμματα είναι αποφασισμένα να συναινέσουν και να μοιράσουν τις ευθύνες, καλοδεχούμενη η πρόθεσή τους (...). Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που μας ζητούνται με όλες τις θυσίες που συνεπάγονται; Αν ναι, ας προχωρήσει χωρίς δισταγμούς, διγλωσσίες και αμφιταλαντεύσεις. Διαφορετικά, να μην εκπλαγούμε αν τα τύμπανα της Ευρώπης σημάνουν εκλογές εδώ και τώρα...". Ο υπαινιγμός είναι σαφής και οδηγεί αρκετούς στην Ιπποκράτους να πιστεύουν ότι "ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος και μερικοί ακόμη θέλουν να μας σύρουν σε εκλογές". Στην Ιπποκράτους πάντως υπάρχει εκνευρισμός και παρασκηνιακές προετοιμασίες "διά παν ενδεχόμενο".
Υπάρχουν και τα δεδομένα της τρόικας, η οποία πιέζει πλέον ανοικτά για συναίνεση ή εκλογές. Ήδη μας γύρισε πίσω το Μεσοπρόθεσμο ως "μη αποδεκτό" εξ ου και η αναβολή του για την επόμενη εβδομάδα. Ως γνωστόν, επρόκειτο να συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά να κατατεθεί στη Βουλή. Στην ουσία, η τρόικα πιέζει για εξόχως σκληρά μέτρα, εκβιάζοντας με την καταβολή της επόμενης δόσης δανείου. Μέτρα τα οποία η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υλοποιήσει ή, για την ακρίβεια, να πάρει το πολιτικό κόστος αυτόνομα.


Λάδι στη φωτιά όσων βλέπουν πιέσεις για συγκυβέρνηση έριξε χθες και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος δήλωσε (στους "Φακέλους" του Α. Παπαχελά στο ΣΚΑΪ) ότι "μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, θέλει πολιτική στήριξη".


"Η κρίση δεν πρόκειται να ξεπεραστεί από τις προσπάθειες μόνο ενός κόμματος, ούτε από ένα κόμμα που βάλλεται πανταχόθεν" είπε ο κ. Φλωρίδης επισημαίνοντας πως "αν κάναμε πολιτική συμφωνία, θα ηρεμούσαμε και την κοινωνία, η οποία είναι στη μέση αντιπαράθεσης".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ