Υπογράφεται η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τις αδήλωτες καταθέσεις - iefimerida.gr

Υπογράφεται η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τις αδήλωτες καταθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με θέμα τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Όπως λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η σχετική συμφωνία είναι «προ των πυλών» ενώ ο υφυπουργός θα έχει συνάντηση και τη Δευτέρα με τον Ελβετό ομόλογό του Mίκαελ Άμπουλ.

Η συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία.

Οι καταθέτες θα έχουν δύο επιλογές: είτε να διατηρούν την ανωνυμία τους, με αντάλλαγμα τη φορολόγηση των καταθέσεων κατά 20%-30%, είτε να αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους και να υπόκεινται σε έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Το ελληνικό δημόσιο μετά από αυτή την κίνηση προσδοκά να εισπράξει μέχρι και 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ