Ρεκόρ καταχώρησης συνταγών φαρμάκων – Εφθασαν τις 1.250 ανά λεπτό - iefimerida.gr

Ρεκόρ καταχώρησης συνταγών φαρμάκων – Εφθασαν τις 1.250 ανά λεπτό

Ρεκόρ εκτέλεσης συνταγών ενόψει αναστολής της πίστωσης – Εφθασαν τις 1.250 ανά λ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να προμηθευθούν τα φάρμακά τους τρέχουν οι ασφαλισμένοι τού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενόψει της αναστολής της πίστωσης από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης και ο οποίος έσπασε κάθε ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) την Πέμπτη καταχωρήθηκαν περίπου 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 10.00 π.μ. οι καταχωρήσεις υπερέβησαν τις 1.100 το λεπτό, ενώ σήμερα στο διάστημα μεταξύ 10.00 π.μ. - 11.00 π.μ., ο αριθμός που καταχωρήθηκε ξεπέρασε τις 75.000 συνταγές, δηλαδή 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

Επιπλέον, από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων προκύπτει ότι το μέσο κόστος ανά συνταγή, για το οποίο επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, μειώνεται συνεχώς, αγγίζοντας τα 43 ευρώ τον τελευταίο μήνα, τη στιγμή που ήταν 47 ευρώ τον Ιανουάριο του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ