«Στο σφυρί» επτά ταγιέρ της Μάργκαρετ Θάτσερ για 16.800 δολάρια - iefimerida.gr

«Στο σφυρί» επτά ταγιέρ της Μάργκαρετ Θάτσερ για 16.800 δολάρια

Στο σφυρί επτά ταγιέρ της Μάργκαρετ Θάτσερ για 16.800 δολάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στο σφυρί» βγάζει ο οίκος Christie's τη Δευτέρα, επτά ταγιέρ που φόρεσε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, προτού αναλάβει την εξουσία, τα οποία αναμένεται να πιάσουν έως και 2.400 δολάρια το καθένα.

Η δημοπρασία του οίκου Christie's στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει ένα έντονο τιρκουάζ ταγιέρ που φορούσε η Θάτσερ όταν εξελέγη ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος τον Φεβρουάριο του 1975 και ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα με σακάκι.

Επίσης στο σφυρί θα βγουν ένα σκούρο παλτό της με κόκκινο πέτο και ένα χρυσό και ασημί κοκτέιλ φόρεμα.

Η 87χρονη Θάτσερ «Η Σιδηρά Κυρία», όπως την είχε αποκαλέσει το 1976 ένας σοβιετικός στρατιωτικός και δημοσιογράφος, για την πυγμή που επεδείκνυε-- διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1979 ως το 1990.

Μόνο λιγοστά προσωπικά της αντικείμενα έχουν μέχρι στιγμής πωληθεί και τα ταγιέρ της μπορεί να πουληθούν και ακριβότερα από 1.500 λίρες όπως φάνηκε από το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε έκθεση η οποία διοργανώθηκε με τα αντικείμενα της δημοπρασίας, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου.

Μια μαύρη τσάντα, που κρατούσε η Θάτσερ σε μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, πουλήθηκε στην τιμή των 25.000 λιρών σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ