Ζημιές 26,3 εκατ. ευρώ για τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ το πρώτο εξάμηνο του 2012 - iefimerida.gr

Ζημιές 26,3 εκατ. ευρώ για τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ το πρώτο εξάμηνο του 2012

Ζημιές 26
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη και η βαθύτερη ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας έπληξαν την πορεία του κορυφαίου ελληνικού μεταλλουργικού ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο οποίος παρουσίασε ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Όπως αναφέρει η διοίκηση, η μείωση της εγχώριας ζήτησης ειδικά για προϊόντα πού απευθύνονται στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και η συμπίεση των περιθωρίων κερδοφορίας λόγω του αυξημένου κόστος ενέργειας, μεταφοράς και του χρηματοοικονομικού κόστους, οδήγησαν στην πτώση κατά 4,3% στα 1,74 δισ. ευρώ τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, και στην αύξηση των καθαρών ζημιών στα 26,3 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του ομίλου, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρου ήταν ζημιες 36,9 εκατ. ευρω έναντι κερδών 8,8 εκατ. ευρώ , ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 82,9 εκατ. έναντι 118,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Κατά την τρέχουσα περίοδο οι εταιρείες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, υλοποίησαν επενδύσεις ύψους 47 εκατ. ευρώ έχοντας σαν βασικές προτεραιότητες την συνέχιση της προσπάθειας για αύξηση της αποδοτικότητας και την μείωση του κόστους παραγωγής, την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές και νέα προϊόντα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ασφάλεια στην εργασία και στην εφαρμογή μεθόδων περιβαλλοντικής προστασίας.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στην Ελλάδα αλλά και τη διαφαινόμενη αστάθεια που συνεχίζει να εκδηλώνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, κύριος στρατηγικός στόχος για τις θυγατρικές εταιρείες παραμένει η αύξηση των μεριδίων αγοράς σε βιομηχανικά προϊόντα και η ενίσχυση της δραστηριότητάς του σε νέες αγορές οι οποίες δεν έχουν επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση καθώς και η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ