Αγωγή Σαμαρά ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» [εικόνα] - iefimerida.gr

Αγωγή Σαμαρά ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» [εικόνα]

Αγωγή Σαμαρά ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωγή κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» υπέβαλλε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, όπου πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς, για δημοσίευμα της εφημερίδας συμφωνα με το οποίο το Ινστιτούτο είχε αύξηση εσόδων μέσα στο 2011.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου της εφημερίδας με τίτλο «Ο Σαμαράς έκανε αγωγή 1.000.00 ευρώ στο Χωνί. Εμείς αποκαλύπτουμε με στοιχεία ποιος πραγματικά ψεύδεται», επισυνάπτεται απόσπασμα της αγωγής του Ινστιτούτου, όπου η διοίκηση απαντά στο συκοφαντικό όπως το χαρακτηρίζει δημοσίευμα. Όπως υποστηρίζει, το ΜΦΙ «είχε σημαντική μείωση εσόδων και μάλιστα κάτω ακόμα από το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού».

Αγωγή Σαμαρά ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, στο δελτίου Τύπου της η εφημερίδα επιμένει στο αρχικό δημοσίευμα (της 5ης Αυγούστου) σύμφωνα με το οποίο «στο μνημονιακό έτος 2011, που τα πάντα περικόπτονταν το ΜΦΙ αύξησε τα έσοδα του κατά 87%», και παραθέτει απόσπασμα από τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου (εικόνα), σύμφωνα με το οποίο τα έσοδα του 2011 ανήλθαν στα 7.300.671,41 ευρώ από 3.884.483,77 ευρώ που ήταν το 2010.

Αγωγή Σαμαρά ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά της εφημερίδας «Το Χωνί» [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ