Επίσκεψη-αστραπή της Τρόικα - Ερχεται στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

Επίσκεψη-αστραπή της Τρόικα - Ερχεται στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου

Επίσκεψη-αστραπή της Τρόικα - Ερχεται στην Αθήνα στις 7 Σεπτέμβρη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μέσα σε λίγα 24ωρα θα πρέπει να παίξει η ελληνική κυβέρνηση τα. ρέστα της, όσον αφορά στην επόμενη δόση, καθώς όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Μπομπ Τραά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, οι επικεφαλής της Τρόικα δεν θα έρθουν στην Αθήνα για να διαπραγματευθούν επί μακρόν αλλά για να τελειώσουν την αξιολόγηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, στις 5 του Σεπτεμβρίου έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, που θα ασχοληθεί με την επικαιροποίηση του Μνημονίου - το κλιμάκιο που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα ασχολείται αποκλειστικά με το σχέδιο περικοπών- και δύο ημέρες αργότερα (στις 7 Σεπτεμβρίου) καταφτάνουν οι Πολ Τόμσεν, Ματία Μορς και Κλάους Μαζούχ.

Στις 8 του μήνα, ημέρα Σάββατο, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και εφόσον υπάρχει χρόνος με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την ίδια ημέρα έχει τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στις 9 του μήνα, ημέρα Κυριακή, υπάρχει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο - με βασικό αντικείμενο την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος- και στο διάστημα 10 με 12 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συναντήσεις με τα νευραλγικά υπουργεία δηλαδή με τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 13 Σεπτεμβρίου η. σεμνή τελετή θα λάβει τέλος, καθώς η Τρόικα θα αναχωρήσει για το άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία και εάν χρειαστεί να επιστρέψουν αυτό θα σημαίνει πολύ απλά ότι η αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση δεν πήγε κατ΄ ευχήν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ