Στη Σιγκαπούρη τα αυτοκίνητα παρκάρουν μέσα στο σαλόνι [εικόνα-βίντεο] - iefimerida.gr

Στη Σιγκαπούρη τα αυτοκίνητα παρκάρουν μέσα στο σαλόνι [εικόνα-βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σιγκαπούρη, η πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους πλούσιους στον κόσμο, με περιουσίες άνω των 100 εκατ. δολαρίων, και τις περισσότερες Μαζεράτι, Φερράρι και Λαμποργκίνι στον κόσμο, προσφέρει στο εξής και πάρκινγκ στο σαλόνι.

Είναι το στοίχημα της KOP Properties, της μεσιτικής εταιρείας της Σιγκαπούρης που μετατρέπει το σαλόνι μιας κατοικίας σε έκθεση αυτοκινήτων τα οποία σκαρφαλώνουν ως εκεί με ασανσέρ. Απευθύνεται σε πελάτες πολύ υψηλής γκάμας και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους νεόπλουτους αυτής της Δημοκρατίας των 5,2 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι όλο και περισσότεροι.

Το σύστημα είναι απλό αν και πολύ ακριβό: ένα ασανσέρ που ρυθμίζεται από ένα βιομετρικό τηλεκοντρόλ στέλνει το πολυτελές αυτοκίνητο και τον οδηγό του στο εσωτερικό του διαμερίσματος που η ίδια η KOP Properties έχει χτίσει. Η τιμή του εν λόγω διαμερίσματος ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια δολάρια.

Στη Σιγκαπούρη τα αυτοκίνητα παρκάρουν μέσα στο σαλόνι [εικόνα-βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αυτή η καινοτομία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες απαιτητικών πελατών που όλο και αυξάνονται. Η Σιγκαπούρη συγκεντρώνει, μαζί με το Κατάρ και το Κουβέιτ, τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων στον κόσμο σε σχέση με τον αριθμό κατοίκων. Σύμφωνα με το Boston Consulting Group οι εκατομμυριούχοι αντιπροσωπεύουν το 17% των κατοίκων αυτής της πόλης-κράτους.

Κι όμως η κρίση έχει φτάσει και ως τη Σιγκαπούρη σύμφωνα με τους αναλυτές. Εδώ και 2 χρόνια η ανάπτυξη κατρακυλάει και από το 14% που βρισκόταν το 2010 πέρυσι βρέθηκε στο 4,5% και το 2012 αναμένεται στο 1-3%. Ετσι, το 16% αυτών των πολυτελών κατοικιών με πάρκινγκ στο σαλόνι μένουν απούλητες τον τελευταίο χρόνο.

Το μοντέλο του πολυτελούς διαμερίσματος με πάρκινγκ στο σαλόνι ξεκίνησε το 2011 στο Βερολίνο όπου ο γερμανός αρχιτέκτονας Manfred Dick έχτισε το πρώτο κτίριο με πάρκινγκ στην ταράτσα, όπου για να ανέβεις πρέπει να περάσεις μέσα από το διαμέρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ