Αγωνία τέλος! – Την Δευτέρα οι βάσεις, 40 τμήματα πάνω από τα 18.000 μόρια - iefimerida.gr

Αγωνία τέλος! – Την Δευτέρα οι βάσεις, 40 τμήματα πάνω από τα 18.000 μόρια

Αγωνία τέλος! – Την Δευτέρα οι βάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Δευτέρα τελειώνει η αγωνία χιλιάδων μαθητών σε όλη την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής τους στα τμήματα των σχολών την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την άνοδο των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στις Αστυνομικές Σχολές και ακλόνητες αναμένεται να είναι οι Ιατρικές Σχολές.

Παράλληλα όπως φαίνεται πέφτουν οι περιφερειακές Πολυτεχνικές στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, πέφτουν οι βάσεις στις περισσότερες περιφερειακές Σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής κ.λπ.). Στο «ύψος» τους παραμένουν και οι Ιατρικές σχολές, οι Φαρμακευτικές, οι Οδοντιατρικές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ αυξομειώσεις υπάρχουν στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές Σχολές).

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι περισσότεροι υποψήφιοι επέλεξαν τις σχολές τους στο Μηχανογραφικό τους, με βασικότερο κριτήριο, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν σχολές που θα δεχθούν υποψηφίους με λιγότερα από 10.000 μόρια, σχεδόν 25.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός, ενώ θα υπάρξουν και μερικές εκατοντάδες θέσεις που δνε θα καλυφθούν.

Αναφορικά με τους αριστούχους (γραπτά μεταξύ 18 και 20) φέτος θα φτάσουν τους 6.800, δηλαδή λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά περισσότεροι από πέρσι. Για φέτος λοιπόν ο αριθμός αυτός επηρεάζει και τις σχολές που θα έχουν πάνω από 18.000 μόρια, ένας αριθμός που θα αγγίξει τα 40 τμήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ