Αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ

Αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού Σαμαρά - Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:45 το πρωί της Παρασκευής και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να διαρκέσει μια ώρα και ένα τέταρτο. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και οι κύριοι Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης. Θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού δεν τελειώνει εκεί, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, το Σάββατο στις 10:30 το πρωί.

Εν όψει των συγκεκριμένων συναντήσεών του ο Αντώνης Σαμαράς έχει προχωρήσει σε μία επικοινωνιακή «επίθεση γοητείας» (όπως την αποκαλεί το Reuters) προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό για την χώρα μας κλίμα. Με μία σειρά συνεντεύξεων, κυρίως σε γερμανικά έντυπα, μεταξύ των οποίων η Bild, η οποία συχνά-πυκνά κατακεραυνώνει την Ελλάδα με αφορμή την κρίση, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη πως η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε και το ραντεβού της Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, με το ελληνικό ζήτημα να είναι ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησής τους.

Η κυρία Μέρκελ πριν την συζήτηση, είπε πως αναμένει την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος θα συναντηθεί με τους δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες. «Σημαντικό είναι όλοι να επιμείνουμε στα καθήκοντά μας και να περιμένουμε το πόρισμα της Τρόικα. Ενθαρρύνω την Ελλάδα να μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Από την δική του πλευρά ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ είπε πως «ασχολούμαστε με την Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή και η δική μου σειρά θα ακολουθήσει το Σάββατο», ενώ εξέφρασε την άποψη πως και ο ίδιος και η Άνγκελα Μέρκελ θέλουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, μία επιθυμία την οποία όπως ο ίδιος είπε έχει εκφράσει καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ