Επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα στην συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ - iefimerida.gr

Επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα στην συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ

Επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα στην συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό ζήτημα αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησης που είχαν στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι της γερμανικής καγκελαρίας ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ολάντ κάλεσαν την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στις δηλώσεις που έκαναν πριν την έναρξη της συνάντησής τους ανέφεραν πως οι δυο τους θα συζητήσουν για την κρίση στην Συρία, την κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλά και την εργασιακή αντζέντα των επομένων ημερών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας είπε πως αναμένει την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος θα συναντηθεί με τους δύο ηγέτες τις επόμενες ημέρες. «Σημαντικό είναι όλοι να επιμείνουμε στα καθήκοντά μας και να περιμένουμε το πόρισμα της Τρόικα. Ενθαρρύνω την Ελλάδα να μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Από την δική του πλευρά ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ξεκινώντας τις δηλώσεις του είπε πως θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα της Συρίας με όλους τους Ευρωπαίους. Βασικό είναι όπως είπε, να υπάρξει κοινή δράση με όλους όσους πιστεύουν πως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν πρέπει να μείνει στην ηγεσία της χώρας του επειδή βάζει σε κίνδυνο τον ίδιο του τον λαό.

Στην συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως με την καγκελάριο της Γερμανίας θα συζητήσουν για την ανάπτυξη, την σταθερότητα και το γεγονός πως πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή όλες οι αποφάσεις.

«Ασχολούμαστε με την Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή και η δική μου σειρά θα ακολουθήσει το Σάββατο», είπε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη πως θέλουν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, μία επιθυμία την οποία όπως ο ίδιος είπε έχει εκφράσει καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης.

Ο κ. Ολάντ είπε επίσης πως η χώρα μας πρέπει να κάνει όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ