Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Ιρακινού - Αμφισβητείται ότι ήταν ρατσιστικό έγκλημα - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Ιρακινού - Αμφισβητείται ότι ήταν ρατσιστικό έγκλημα

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Ιρακινού - Αμφισβητείται ότι ήταν ρατσιστικό έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαρτυρίες που αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου Ιρακινού πριν δύο εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας, έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. Βάσει αυτών δεν αποκλείεται το έγκλημα να μην είχε ρατσιστικά κίνητρα, όπως μέχρι τώρα πίστευαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο tovima.gr ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση, η δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού ενδέχεται να μην είναι ρατσιστική πράξη «αλλά αποτέλεσμα συμπλοκής αγνώστων μετά από μικροληστεία».

Βάσει νεότερων στοιχείων που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. από κάμερες της περιοχής, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, δεν αποκλείεται πλέον, το ενδεχόμενο ο νεαρός Ιρακινός, να μαχαιρώθηκε από αγνώστους στην προσπάθειά του να τους ληστέψει.

Αρχικά η δολοφονία είχε χαρακτηριστεί ως ρατσιστική ενέργεια, καθώς σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα από την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Ρουμάνου από ομάδα μαυροφορεμένων μοτοσικλετιστών, οι οποίοι, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν χρησιμοποίησαν εναντίον του μαχαίρια.

Ο Ρουμάνος, λίγα μέτρα μακριά από το χώρο του ξυλοδαρμού του, μόλις συνήλθε, συνάντησε έναν Μαροκινό, φίλο του Ιρακινού που δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις των δύο αλλοδαπών, ο Μαροκινός έδειξε στον Ρουμάνο τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος, πεσμένος στην οδό Αναξαγόρα. Ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι μοτοσυκλετιστές που κτύπησαν τον Ρουμάνο, μαχαίρωσαν και τον Ασιάτη φίλο του.

Πλέον, όμως, οι αστυνομικές αρχές, βάσει των νέων στοιχείων που έχουν έρθει στην κατοχή τους, δατηρούν επιφυλάξεις για το τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 11ης Αυγούστου 2012στην οδό Αναξαγόρα, στην Αθήνα, καθώς όπως υποστηρίζουν «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας,ο άτυχος Ιρακινός είχε κατηγορηθεί και φυλακισθεί για κλοπές και ληστείες. Κάτι τέτοιο μάλλον επιχείρησε και λίγο πριν μαχαιρωθεί. Στο σημείο που έγινε το συμβάν υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί και τοξικομανείς και κάποιοι πιθανόν να αντέδρασαν. Υπάρχουν μαρτυρίες που δίνουν άλλη κατεύθυνση στις έρευνες μας και ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάθεση του Μαροκινού. Όμως η έρευνα συνεχίζεται...».

Ωστόσο οι ίδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν: «Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε μετά βεβαιότητας για τίποτε...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ