Οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Χίο – Κάηκε το 30% των μαστιχόδεντρων - iefimerida.gr

Οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Χίο – Κάηκε το 30% των μαστιχόδεντρων

Οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Χίο – Κάηκε το 30% των μαστιχόδεντρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι μόνο οικολογική αλλά και οικονομική αναμένεται να είναι η ζημιά που θα προκύψει από την φωτιά που καίει ακόμη στην Χίο, καθώς φαίνεται πως έχει κάψει το 30% των μαστιχόδεντρων του νησιού.

Οι τοπικές πηγές κάνουν λόγο για καταστροφή έως και του 45% των μαστιχοκαλλιεργειών, πράγμα που σημαίνει πως εκατοντάδες οικογένειες του νησιού που απασχολούνταν στον κλάδο αυτόν θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Η μαστίχα παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή της νότιας Χίου και ιδιαίτερα στα παρακάτω χωριά: Λιθίο, Βέσσα, Ελάτα, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πατρικά, Φλάτσια, Νένητα, Βουνό, Κοινή, Παγίδα, Καταρράκτης, Έξω Διδύμα, Μέσα Διδύμα, Μερμήγκι, Θολοποτάμιον, Καλλιμασιά, Νεοχώρι, Θυμιανά, Βαβίλοι, Άγιος Γεώργιος Συκούσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ακόμη στους Ολύμπους, Αρμόλια, Καλαμωτή, Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Πυργί, περιοχές οι οποίες κατέχουν το 30% του συνόλου της παραγωγής μαστίχας στην Χίο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ