Στις φλόγες για τρίτη ημέρα η Χίος – Φόβοι για ολοκληρωτική καταστροφή - iefimerida.gr

Στις φλόγες για τρίτη ημέρα η Χίος – Φόβοι για ολοκληρωτική καταστροφή

Στις φλόγες για τρίτη ημέρα η Χίος – Φόβοι για ολοκληρωτική καταστροφή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Χίο οι Πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστρεπτικό της έργο καίγοντας πεύκα, ελιές και τα μοναδικά μαστιχόδενδρα του νησιού σε Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια. Ήδη περισσότερα από 70.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Την ίδια ώρα έχουν εκκενωθεί χωριά, ενώ αγροικίες έχουν καταστραφεί. Οι καπνοί από τη φωτιά έχουν φτάσει μέχρι τα Χανιά.

Τo πιο επικίνδυνο μέτωπο τις τελευταίες ώρες είναι στο παραδοσιακό χωριό Πυργί, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως ακόμα και 8 μποφόρ, οι οποίοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Πρώτος στόχος, η σωτηρία του χωριού Πυργί, γνωστού για τα «ξυστά» σπίτια του αλλά και την παραγωγή της παγκοσμίως γνωστής μαστίχας, στην οποία συμβάλει περίπου κατά 20 με 25%. Ανάλογη η προσπάθεια και στους Ολύμπους. Ένα τρίτο μέτωπο καίει στην περιοχή της Παναγιάς Σικελιάς.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμει και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με επτά αεροπλάνα τύπου CL-415, δύο αεροπλάνα CL-215, δύο ελικόπτερα CH-47 (Chinook), ένα C-130 για την μεταφορά από την Αθήνα 54 ατόμων εκπαιδευμένου στρατιωτικού προσωπικού της δύναμης του σχεδίου Δευκαλίων, καθώς και ένα C-130 για την μεταφορά 90 πυροσβεστών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ