Η Αυστραλία θα λειτουργήσει κέντρα κράτησης σε απομονωμένα νησιά - iefimerida.gr

Η Αυστραλία θα λειτουργήσει κέντρα κράτησης σε απομονωμένα νησιά

Η Αυστραλία θα λειτουργήσει κέντρα κράτησης σε απομονωμένα νησιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον ΟΗΕ η απόφαση της Αυστραλίας να λειτουργήσει ξανά, κέντρα κράτησης μεταναστών σε απομονωμένα νησιά που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η πρωτεύουσα της χώρας, Καμπέρα, σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου να φυλάσσονται εκεί οι όσοι άνθρωποι φτάνουν στην Αυστραλία δια θαλάσσης προκειμένου να μεταναστεύσουν εκεί και όσοι θα αιτούνται άσυλο.

Πάντως ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα κέντρα αυτά ενδέχεται να παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και να βλάψουν την ψυχική υγεία των μεταναστών.

Τόσο η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού δήλωσαν πως μελετούν το σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, να ξανανοίξουν τα κέντρα κράτησης στη Ναούρου και τη Νέα Γουϊνέα.

«Δεν θέλουμε δούμε να επαναλαμβάνονται οι σχοινοτενείς καθυστερήσεις σε απομακρυσμένα κέντρα αιτούντων πολιτικού ασύλου και πρόσφυγες προτού βρεθούν βιώσιμες λύσεις. Επίσης ανησυχούμε για τον ψυχολογικό αντίκτυπο στα επηρεαζόμενα άτομα», τονίζει ο Έιντριαν Έντουαρντς, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) σε συνέντευξή του στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ